Bulldog Englez

Bulldog_Englez_01

Scurt istoric

Rasa Bulldog Englez isi are originea in Marea Britanie, unde este foarte cunoscuta si iubita.

Datorita faptului ca nu se cunosc originile indepartate ale acestei rase, specialistii au emis mai multe ipoteze, una din ele fiind aceea cum ca Bulldog-ul englez descinde din Molossul din Epir, care este stramosul comun al tuturor dog-ilor.

Primele inscrisuri despre Bulldog dateaza din anul 1209 si descriu o lupta data intre acesti caini si un taur. In anul 1835 in Anglia au fost interzise luptele sangeroase dintre Bulldogi si alte animale.

Din acest motiv Bulldog-ul Englez a fost din ce in ce mai putin cautat, dar cu toate astea fanii adevarati au continuat sa creasca si sa inmulteasca aceasta rasa, pastrandu-i curajul si puterea si punand mai mult accentul pe aspectul distinctiv si temperamental bland, dar eliminandu-i acele apucaturi agresive.

Aspect fizic si dimensiuni

Bulldog_Englez_02

Bulldog-ul Englez este un caine de talie medie, puternic, masiv, lat, compact si cu alura greoaie. Corpul sau este scurt, indesat, greu, bine legat, gatul gros si scurt, umerii coborati si largi, pieptul adanc si lat, trenul posterior puternic, spatele puternic si scurt iar coada de lungime medie, dreapta si purtata in jos.

Picioarele sunt scurte, viguroase, puternice si usor intoarse catre exterior, iar labele sunt rotunjite si compacte.

Blana este scurta, groasa, fina, lucioasa si neteda. Culoarea blanii poate fi: roscat cu diferite nuante, tigrat, bej, aramiu, galben pal, cenusiu, alb simplu sau alb combinat cu culoarile de mai sus.

Capul este patratos, masiv, lat, craniul scurt, frunte ridicata si plata, sopul adanc, botul scurt si lat, maxilarul inferior iesit in afara comparativ cu cel superior, nasul carn iar buzele groase si mari. Ochii sunt de marime medie, inchisi la coloare, rotunzi, si departati intre ei. Urechile au forma unei petale de trandafiri si sunt mici, subtiri, prinse sus, atarnate, si foarte departate una de alta.

Un Bulldog Englez poate avea o inaltime de aproximativ 30-40 cm, si o greutate cuprinsa intre 19-24 kg.

Personalitate

Bulldog_Englez_06

Bulldog-ul Englez are un caracter excelent, este afectuos, sensibil, tacut, calm, spontan, inteligent, echilibrat, dar in acelasi timp vioi, curajos, viguros, indraznet si demn de incredere. Isi iubeste stapanul si familia si o apara atunci cand este nevoie.

Relatiile cu familia

Bulldog-ul Englez este un caine de familie extraordinar, este ascultator, devotat si credincios stapanului fata de care dezvolta o legatura foarte stransa iar cu copii este foarte jucaus, bland si grijuliu in ciuda aspectului sau fioros.

Nu-l deranjeaza restul anumalelor din curte, ba din contra se intelege bine cu ele.

Paza

Bulldog-ul Englez este un caine de paza, insotire si ocrotire excelent, care isi apara familia si casa fara frica atunci cand simte un pericol, si care in ultima vreme a inceput sa fie utilizat ca si caine politist.

Dresaj

Bulldog_Englez_04

Aceasta rasa este usor de dresat, daca dresajul se face pe un ton prietenos, bland si ferm, de catre un stapan echilibrat si consecvent.

Ingrijire

Avand in vedere ca are o blana foarte mica nu necesita o ingrijire prea amanuntita, totusi un periaj sau doua in perioada de naparlire sunt necesare.

Este recomandat sa-i curatati pliurile fetei regulat.

Conditii de viata

Aceasta caine se adapteaza foarte usor cu viata intr-un apartament, deoarece nu este foarte activ, iar daca ii oferiti cateva plimbari scurte in fiecare zi va fi foarte multumit. Nu este recomandat persoanelor active si nu este bine sa-l tineti in soare puternic deoarece poate face insolatie.

Boli si afectiuni

Bulldog_Englez_06

– afectiuni congenitale la coloana si inima;

– torsiunea de stomac;

– maladia cotului;

– displazia de stomac.

Acesti caini saliveaza excesiv si sforaie.

Durata de viata

Un Bulldog Englez poate trai intre 7-11 ani.

 Bulldog_Englez_07  Bulldog_Englez_05

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.