Bullmastiff

Bullmastiff_01

Scurt istoric

Rasa Bullmastiff isi are originea in Marea Britanie, si face parte din grupa raselor utilitare.

In jurul anilor 1860-1863, padurarii si proprietarii de paduri au inceput sa aiba probleme cu braconierii care faceau ravagii, de aceea aveau nevoie de un caine curajos si puternic sa-i ajute in prinderea si imobilizarea acestora, pana la sosirea ajutoarele.

In scurt timp detinatorii de domenii au hotarat ca cel mai bun rezultat poate fi obtinut in urma incrucisarii dintre Mastiff-ul englez vechi, care ar conferi noii rase curaj si forta si Buldog-ul englez care ar conferi rezistenta.

Din aceasta incrucisare a iesit un caine (60% mastiff si 40% buldog) puternic, neinfricat care ataca dar nu maltrata la comanda .

Bullmastiff-ul era utilizat la inceput de padurari pentru paza si protectie fiind cunoscut si sub numele de “caine de noapte al padurarilor”, iar mai tarziu a ajuns foarte cunoscut in cadrul serviciilor politienesti si militare.

In anul 1924 rasa a fost oficial recunoscuta de catre English Kennel Club iar in 1933 a fost recunoscuta si de American Kennel Club.

In prezent Bullmastiff-ul este utilizat din ce in ce mai des pentru paza si protectie sau ca si caine de companie.

Aspect fizic si dimensiuni

Bullmastiff_02

Bullmastiff-ul este un caine de talie mare, puternic, masiv, compact, care reuseste sa impreioneze prin forta si statura sa impunatoare. Este descris de multi ca fiind un caine cu o alura ce exprima nu doar noblete ci si intelepciune.

Are corpul masiv, osos, musculos, spatele puternic si scurt, coada ascutita si lunga iar gatul musculos si potrivit de lung.

Capul este mare si patratos, craniul este larg, obrajii plini, masca neaparat de culoare neagra, urechile de marime medie sunt in forma de V si sunt purtate atarnate pe cap iar ochii migdalati au culoarea caprui inchis.

Cainii din rasa Bullmastiff au o blana scurta, aspra, neteda, deasa, lucioasa si impermeabila. Culoarea Blanii poate fi: cafeniu, toate nuantele de tigrat, galben-roscat sau rosu, dar aceste culori trebuie neaparat sa fie clare.

Inaltimea unui Bullmastiff poate fi de aproximativ 64-69 cm la mascul si 61-66 cm la femela iar greutatea reutatea poate varia intre 50-60 kg la mascul si 44-54 kg la femela.

Personalitate

Bullmastiff_07 

Bullmastiff-ul are un temperament minunat, este inteligent, curajos, rezistent, activ, mandru, alert, demn de incredere, loial prietenos si credincios stapanului si familiei pe care o apara atunci cand este nevoie.

Una din calitatile prin care s-a remarcat este aceea ca nu musca decat atunci cand toate celelalte mijloace de a-si supune adversarul s-au epuizat. De regula reuseste sa-si supuna adversarii, indiferent ca sunt oameni sau caini, doar prin forta loi deosebita, fara a-i molesta.

Relatiile cu familia

Bullmastiff-ul este un caine de familie excelent, este credincios si devotat stapanului si familiei, si tandru cu copii chiar daca nu este foarte jucaus. Isi protejeaza cu desavarsire familia si casa in mod natural, fara a fi nevoie sa-l dresati pentru asta.

Este un caine de companie bun mai ales pentru ca nu latra foarte mult si reuseste sa nu incomodeze chiar si in spatii mai restranse.

Bullmastiff_09

Paza

Cainii din rasa Bullmastiff nu sunt foarte galagiosi dar au un instinct protector inascut, fiind utilizati la inceput de padurari pentru protectie, iar mai tarziu pentru paza si apararea gospodariilor.

Datorita curajului, fortei si calitatilor de bun ocrotitor aceasta rasa este folosita in prezent de politie si armata.

Daca doriti sa va cumparati un caine de paza extraordinar, Bullmastiff-ul este alegerea perfecta, cu conditia sa dispuneti de suficient timp, conditii materiale si cunostinte necesare pentru a-l creste si educa asa cum trebuie.

Dresajul

Bullmastiff_04

Sunt foarte inteligenti, dornici sa invete si sa va faca pe plac, de aceea sunt usor de dresat pentru a fi supusi, dar pentru toate acestea este nevoie de un dresaj timpuriu si un stapan echilibrat si ferm, capabil sa le controleze iesirile.

Bullmastiff-ul nu trebuie antrenat pentru paza si atac, deoarece este un caine de paza si protectie nativ.

Ingrijire

Avand blana scurta nu necesita o ingrijire speciala, trebuie totusi sa-i periati o data la o saptamana cu o perie din par de porc si sa-i spalati atunci cand este necesar, pentru a-i inlatura firele moarte si a-i mentine blana curata.

Bullmastiff_05

Conditii de viata

Bullmastiff-ul este indicat celor care locuiesc la casa si au o curte mare in care sa poata alerga in voie. Sunt destul de rezistenti la intemperii asa ca pot fi tinuti afara indiferent de anotimp, daca li se pune la dispozitie un loc acoperit in care sa se poata refugia.

Se pot acomoda si cu viata intr-un apartament atata timp cat stapanul le asigura portia zilnica de plimbare si exercitii.

Alimentatia cainilor Bullmastiff

Acesti caini nu au nevoie de hrana speciala, ei pot fi hraniti cu orice fel de mancare, atata timp cat dieta este echilibrata.

Bullmastiff_06

Boli si afectiuni:

· Displazia congenitala a soldului;

· Obezitatea;

· Torsiune de stomac;

· Tumorile mamare;

· Cancerul;

· Alopecia – caderea parului.

Speranta de viata

Un Bullmastiff poate trai in medie intre 8-11 ani.

Bullmastiff_08Bullmastiff_09

One Comments

  • whitu

    January 3, 2011

    De unde am putea sa cumparam si noi un astfel de caine si care ar fi preturile practicate?. Suntem o firma de paza si protectie cu sedii in Cluj, Sibiu si Hunedoara si cautam cele mai bune solutii pentru obiective unde este necesara si paza canina.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.