Mastiff Spaniol

Mastiff_Spaniol_03

Scurt istoric

Mastiff-ul Spaniol isi are originea in Spania, mai exact in Estremadura, zona muntoasa situata in sud-vestul Spaniei. Unii chinologi spun ca Mastiff-ul Spaniol ar fi descendent al Mastiffilor si molosilor romani.

Pe teritoriul Spaniei, aceasta rasa mai este cunoscuta si sub denumirea de Mastiff de Estremadura sau Mastiff de Mancha.

In trecut a fost folosit ca si caine de razboi, caine de vanatoare de mistreti sau pentru luptele intre animale. In prezent este utilizat ca si caine de paza pentru gospodarii, ferme de animale si turme sau ca si caine de companie.

Aspect fizic si dimensiuni

Mastiff_Spaniol_02

Mastiff-ul Spaniol este un caine de talie mare, robust, puternic, rezistent.

Are capul mare, corpul masiv si puternic, membrele groase si puternice, coada lunga este acoperita cu par si purtata in jos.

Blana groasa este alcatuita din doua straturi: un strat inferior care este dens si un strat format dintr-un par drept. Spatele si coada sunt acoperite de un par mai lung decat in restul corpului.

Culoarea blanii poate fi maro-roscat, galben, aramiu, nrgru, gri, rosu, in culori simple sau patate. Culoarea alb nu trebuie sa fie dominanta. Exemplarele cele mai cautate si apreciate sunt cele de coloare maro-roscat, galben, aramiu su negru.

Inaltimea unui Mastiff Spaniol variaza intre 77-80 cm la masculi si 72-76 cm la femele.

Greutatea poate oscila intre 50-80 de Kg.

Personalitate

Mastiff_Spaniol_01 

Cainii din rasa Mastiff Spaniol sunt rustici, inteligenti, energici, responsabili, echilibrati, siguri pe ei, independenti, mandri, increzatori in propriile puteri si extrem alerti.

Este bland si devotat stapanului si familiei pe care ii apara cu toata forta de care dispune dar este neincrezator si ostil fata de persoanele straine.

Dresaj

Trebuie sa se faca de la o varsta frageda, imtr-o maniera iubitoare, ferma, consistenta, echilibrata. Stapanul trebuie sa aiba caracter de conducator, sa fie calm si echilibrat.

Relatiile cu familia

Mastiff_Spaniol_06

Mastiff-ul spaniol este un caine de familie foarte bun, pentru el familia este foarte importanta. Se intelege bine cu toti membrii familiai dar mai ales cu stapanul, este bland si rabdator cu copii si nu-l deranjeaza celelalte animale din curte.

Paza

Mastiff-ul Spaniol este un caine de paza foarte bun, isi asuma acest rol instinctiv, fara sa fie dresat. Nu permite nimanui accesul in proprietatea pe care o pazeste decat atunci cand stapanul ii prezinta ca fiind oaspeti doriti.

Are un latrat puternic si profund care pe timp de noapte poate fi auzit de la o distanta destul de mare.

Ingrijire

Mastiff_Spaniol_04

In perioada naparlirii este necesar sa-i periati in mod regulat pentru a inlatura firele moarte. In restul timpului periatul o data pe saptamana este suficient. Este necesar sa-i verificati destul de des urechile si sa eliminati murdarie.

Conditii de viata

Un Mastiff Spaniol nu este recomandat pentru cei de la bloc deoarece are nevoie de mult spatiu pentru miscare. Dat fiind blana groasa de care dispun nu le este frig daca dorm afara dar trebuie sa le asigurati un loc pentru refugiu.

 Mastiff_Spaniol_05

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.